понеделник, 20 август 2012 г.

The Pixelated Retro Blend Cane-продължението

В последно време целият полимерен свят въздиша,експериментира и твори с новата техника на майсторка Bettina Welker-The Pixelated Retro Blend Cane.За наша всеобща радост авторката ни показа  в сайта си урок как изработва своят кейн.С това тя даде старт на различни идеи за експериментиране по темата на много творци.Така те имат възможност да дообогатяват и доразвиват техниката и се опитват да вложат в нея нещо свое.За самият The Pixelated Retro Blend Cane се изписа доста и вече се появиха изделия,които са негово продължение.
Сега ще ви представя три варианта,които много ми харесват и в тях виждам нов поглед върху нещата.
Първият е на моята любимка от Испания-Noelia или Daoine.В колието си тя съчетава техники на двама творци.Пъстрата, преливащата шарка от ретро кейна на Bettina Welker със едноцветният,текстуриран елемент,взаимстван от Dan Cormier.Тази комбинация наистина ми хваща погледа.

col008

На втората снимка са обиците-дъга на Louise Smith или swanwalk.Тук ми  привлече вниманието вълнообразният рисувък на шарката,който се е получил.Не знам дали се дължи на начина на нареждане да авторката или как е срязан кейна,но определено резултатът е много ефектен.


А ето и експериментът на Marie-Thérèse Martin.Докато е опитвала  да направи The Pixelated Retro Blend Cane тя е сменила приставката на своя екструдер с триъгълник и това,което се е получило е много хитро и  дава една нова насока на техниката с използване на другите клей гън приставки.

P1060312a

Надявам се The Pixelated Retro Blend Cane да ви е вдъхновил да го изпробвате,а защо не да добавите към него и нещо от себе си.

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...