сряда, 28 ноември 2012 г.

Нека празничните приготовления започнат/Let the holidays preparations begin

Даа,до Коледните и Новогодишни празници има почти месец и сигурно е малко прибързано да започвам тази тема.Що се отнася за купуване на подаръци има достатъчно време.Виж друго нещо е сам да си ги направиш,изисква предварително да ги измислиш и приготвиш.Затова започвам от сега празничните хендмейд приготовления!Този пост ще нахвърля няколко идеи и предложения за играчки за елха от полимерна глина,като подбера няколко в разнообразни стилове.
 Claycorner или  Teia Fetescu and Mario Hubak показаха наскоро коледните си играчки,изработени по различни начини.Ето тук може да видите няколко изделия направени с кейн и филигран.Но аз бих сложила на моята елха украшението от  снимката отдолу направено в техниката sutton slice.

Christmas Ornaments - Sutton Slice

Не можах да устоя да не публикувам тези две сладурчета,наречени Mr and Mrs. Claus,нищо,че са от миналата година.Освен,че са майсторки изработени изглеждат толкова добродушни и мили.Като си ги представя на елха ми става топло и уютно и най-вече тихо коледно.Техният автор е Irene MacKinnon,която е направила също и тази забавна котка играчка и симпатичен снежен човек.

Mr and Mrs. Claus

Ако предпочитате нещо по-изчистено и семпло,но също ефектно това изделие на Chris Kapono  или  MandarinMoon може да ви се хареса.Майсторката използва бронзова и златна глина за имитацията на метал.Така са направени и другите две коледни играчки от тази "метална" серия.Освен нея MandarinMoon е изработила  също едни много ярки и красиви червено-зелени украшения.

Polymer clay Ornament

Това са,разбира се една много малка част от коледните играчки за елха от полимерна глина,които изработват майсторите.Ще се опитам да направя още един подобен пост за празнични украшения и ще съм наистина доволна ако видяното ви вдъхнови да зарадвате себе си и другите с една играчка,изработена от вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...