понеделник, 7 януари 2013 г.

Чудесни новини за новата полимерна година/Great news for the new polymer year

Здравейте и Честита нова 2013 година!Дано да бъде много креативна и вдъхновяваща за всички!Бързам да ви зарадвам с новини за предстоящата Polymanija 5 в Сърбия. Организатор на вече станалият традиционен уъркшоп е сръбската майсторка Nevenka Sabo.Polimanija се провежда винаги в град Суботица.Ако искате да разгледате интересна информацията за предишните издания можете да погледнете във Фейсбук страницата на уъркшопа.
Тази година уроците ще се проведат на 1 и 2 юни.Цялата програма за двата дена може да погледнете на тази страница,както и други подробности.
И сега разбира се най-важното:гост-лекторите са Christine Dumont и Еnkhtsetseg Tserenbadam.Известни и уважавани майсторки в света на полимерната глина,които всички познаваме.За това ще се спра повече на това,което те ще преподават.Christine Dumont ще покаже как се правят нейните пеперудени мъниста.Наскоро  нейният проект от  тези мъниста "Nostalgie" ,подготвен специално за уъркшопа,беше представен от арт сайта Daily art muse.
Кутийки или съдове,които могат да се носят е запазената марка на Еnkhtsetseg Tserenbadam.Тя ги прави на базата на собственият си опит от предварително направени форми  и както и без тях.На уъркшопа майсторката ще покаже как се изработва такава форма-матрица и как да се използва, за да се направи такава кутийка-бижу.
Много се радвам,че Polimanja започва да става традиция благодарение на Nevenka Sabo. Аз имам голямото желание да отида този път и освен да се уча да се запозная и с майстори,които много уважавам.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...