четвъртък, 6 декември 2012 г.

Пост за Никулден/Рost about St. Nicholas day

Днес 6.12. в България по стара традиция празнуваме денят на св.Николай ,светията, закрилник на рибарите,моряците и пътешествениците.Това е именният ден на много хора с имена Николай,Никола,Николина,Николета.Според обичаят днес трябва да се хапне риба,най-добре разбира се да е шаран.Ето няколко идеи как полимерната глина може да стане част от този празник.
Kiva Atkinson ни показва нагледно пътят на уловените  рибоци до готовото полимерно ястие на първата снимка.Майсторката е от Хонолулу,Хавай и изработва много прецизни кулинарни миниатюри.Може би близоста до океана  е в основата на това повечето й "ястия" да са рибни.Изделията на Kiva са били представени в American Miniaturist, Dollhouse Miniatures, Dolls House and Miniature Scene, Dolls House World, and Miniaturas magazines.Творенията й са поднесени с доза  чуство за хумор,което ги прави по-различни от обичайните миниатюри ,а майсторството й си заслужава да се разгледа.


Тъй като предимно мъжете са именниците днес трябва да да подберем мъжки интересен подарък по темата.Едно хубаво предложение за предмет за декора идва от Starke Stücke.Нейната риба сякаш е изкована от  мед и покрита с времето от патина.Много красиво и стилно!
Ако пък решим рибката да е под  форма на бижу,за мъж би било подходящо нещо изчистено и по обрано откъм цветове.Аз се спрях на серията от колиета,имитация на метал  на Lynn Reno или Desert Rubble.Едно от тях може да видите на снимката отдолу.Нестандартната идея за риба-робот мисля,че може да се хареса на един именник.Във Flickr профила на майсторката ще откриете останалите колиета от колекцията,заедно с едно имитация на кост.

steampunk angelfish pendant

След всяко похапване на риба остават само кости.Но полимерните такива пък могат да бъдат интересни  и забавни по своему.Ето един урок за кейн рибя кост от Marie Segal.Може би ще намерите време за него през предстоящият уикенд.А сега-Весел празник!

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...