сряда, 13 март 2013 г.

На фокус-Полимерният живот в Чехия/ In focus-Polymer life in the Czech Republic

От днес до 16.03 полимерният свят  е обърнал поглед към Атланта и нещата,които ще се случват на третата подред конференция Synergy.Докато чакам горещите новини,снимки и разкази на познатите творци,които ще участват на този форум,аз ще насоча фокуса към близката до нас Чехия и полимерният живот,който се развива там.
Ladislav Sušanský вече има опит в организирането на големи уъркшопове в Чехия на популярни майстори.Тази 2013 година също ще бъде много силна.През май месец гост-лектор ще бъде всеобщата любимка Kathleen Dustin.Тя ще изнесе два урока  в  различни направления по два дни.Първият ще се проведе на 23 и 24.05 в Пилзен,а темата е Проектиране и производство на чанти от полимерна глина.Допълнителна информация може да намерите на тази страница.
Следващият двудневен семинар ще бъде с участието на израелската майсторка Iris Mishly и ще се случи от 31.08-1.09,отново в Пилзен.Той ще е под надслов "Полимерно циганско лято".През първият ден Iris ще покаже как се правят гривна и обици в техниката Skyscraper.Вторият ден майсторката ще демонстрира как да се направят две различни колиета в техниката INKcredible.Подробности  за уъркшопа може да намерите ето тук.


Чехия е удобна дестинация поради разположението си - в ценъра на Европа.Творците от Източна Европа са жадни за повече уъркшопове и срещи,тъй като при нас нещата още се развиват.За това не е учудващо моменталното запълване на местата за Euro Clay Carnival,който ще се проведе в Прага от 26 до 29.09. тази година.Негов организатор е Petra Nemravova,а поканените преподаватели са цяло съзвездие от известни майстори-Donna Kato,Lindly Haunani,Bettina Welker,Sylvie Peraud,Eva Hašková,Dana Phamová.Истински щастливци са тези,които успяха да си резервиват място.Повече информация за събитието може да намерите тук.
Чехия се очертава като полимерният център,който е най-близо до нас и ще ми  бъде интересно какви уъркшопове ще ни предложи занапред.Защо не и Synergy някой ден?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...