вторник, 14 февруари 2012 г.

Празниците св.Валентин и Трифон Зарезан

Днес поста ми малко ще се различава от предходните.Първо искам да честитя двата празника на всички!А причината за по-различния облик на публикацията е,че не можах да избера само едно сърце да покажа на св. Валентин.За това реших да публикувам и двете,които харесвам еднакво много.С уговорката,която си давам,че скоро ще представя отделно и двете майсторки.Тъй като съм голям фен на тяхното творчество.
Колието от първата снимка е на извесната майсторка Katy Schmitt .То веднага ме грабва със своят елегантен,женствен и секси вид.А закачката със завръзването в дизайна е много оригинална.Полупрозрачният рубинен цвят прави бижуто да изглежда сякаш е от шлифован скъпоценен камък и дава усещането за една страстна любов.

Сигурна съм,че няма творец в полимернатаглина,който да не се е възхищавал на бижутата  на популярната майсторка Liz Potter Hall. Страшно харесвам сърцата,които прави авторката в характерния си стил на работа.Те са свежи,игриви  и динамични.Един младежки поглед по темата за св.Валентин.

Днес в България празнуваме и Трифонов ден в чест на св.Трифон,светецът на лозарите,градинарите и кръчмарите.Корените на християнския празник отвеждат до древните тракийските празници на бог Загрей/Дионис ,бог на виното и веселието.Дълго време търсих изделия от полимерна глина по темата.Тогава видях кейна на Ivy Koehn  и в него открих тайната за доброто вино:зряло грозде,мирис на цветя и трева и топлия полъх на вятъра.


Чудесната комбинация от двата празника може да усети най-добре на романтична вечеря с чаша хубаво,червено вино.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...